ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Δευτέρα 16-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΗΝ Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Στις 15 Νοεμβρίου 2003 και ώρα 1:45 π.μ. ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας του Κυνηγετικού συλλόγου Κυπαρισσίας κος Κατσαρελάς Κωνσταντίνος σε κοινή περιπολία του με τον ιδιωτικό φύλακα θήρας του Κυνηγετικού Συλλόγου Μελιγαλά κο Ηλιόπουλο Δημήτριο στον επαρχιακό δρόμο Διμάνδρας-Συρρίζου, εντόπισαν λαθροκυνηγούς να κινούνται με αγροτικό αυτοκίνητο κάνοντας χρήση προβολέα.
Ο συνοδηγός που βρισκόταν στην καρότσα του αυτοκινήτου μόλις αντελήφθη τους δύο θηροφύλακες διέφυγε τρέχοντας παίρνοντας μαζί του την κυνηγετική του καραμπίνα . Οι θηροφύλακες αναγνώρισαν τον οδηγό του οχήματος. Πρόκειται για τον Κ. Κ. κάτοικο Λινίσταινας Ηλείας. Από τον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν δύο σκοτωμένοι λαγοί καθώς και ο προβολέας που χρησιμοποιήθηκε. Ο οδηγός διέφυγε με το αυτοκίνητό του προκαλώντας υλικές ζημιές στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Ακολούθησε κατάσχεση των πειστηρίων και υπεβλήθη μήνυση εις βάρος του οδηγού.
Η παράνομη θήρα τη νύχτα με χρήση προβολέα είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο και η αντίδραση την λαθροθήρων πολλές φορές θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των Θηροφυλάκων.