ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τετάρτη 18-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Κατάσχεση ηχομιμητικών συσκευών
Το τελευταίο τρίμηνο – όπως και κάθε χρόνο άλλωστε – πραγματοποιείται το μακρύ και κουραστικό ταξίδι των αποδημητικών πτηνών νοτιότερα προς θερμότερα κλίματα. Ένας από τους τελευταίους τους σταθμούς ξεκούρασης είναι και η νότια Πελοπόννησος, από όπου έπειτα από ολιγοήμερη ξεκούραση ξεκινούν το προγραμματισμένο τους ταξίδι πάνω από την θάλασσα.
Δυστυχώς όμως κάποιοι αμετανόητοι « τυφεκιοφόροι-κασετοφονιάδες » επιδίδονται με ζήλο στην γενοκτονία αυτών των πουλιών συνεπικουρούμενοι από την εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία ως γνωστό έχει εξελίξει τις ηχομιμητικές συσκευές σε σημείο που να διαθέτουν πια τηλεκοντρόλ, χρονοδιακόπτες, μεγάλη εμβέλεια κ.τ.λ., κάνοντας εν τέλει το έργο το δικό τους ευκολότερο, καθιστώντας ταυτόχρονα το έργο της προστασίας των πτηνών γενικότερα, δυσκολότερο. Θα μπορούσε λοιπόν αβίαστα να χαρακτηρίσει το νοσηρό αυτό φαινόμενο σαν μια μάστιγα που απειλεί την ορνιθοπανίδα μας και κατατρώγει τις σάρκες του σύγχρονου και νόμιμου κυνηγίου, δίνοντας αφορμές για κακοπροαίρετη κριτική στο έντονο αντικυνηγετικό μένος των διαφόρων « οικολογούντων » για μια δήθεν τεκμηριωμένη αντικυνηγετική άποψη, παραβλέποντας σκοπίμως ότι αυτοί οι « τυφεκιοφόροι-κασετοφονιάδες » είναι λυσσαλέα κατακριτέοι και φυσικά ξένο σώμα προς το σύνολο των ευνομούμενων κυνηγών.
Παρακολουθούμε επίσης την αδράνεια της Πολιτείας σχετικά με το θέμα αυτό, που ενώ από την μια θεωρητικολογώντας προφανώς, « αγωνιά » για την προστασία του οικοσυστήματος γενικότερα, από την άλλη δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει, μη μπορώντας να περιφρουρήσει την ουσιαστική απαγόρευση πώλησης των συγκεκριμένων μηχανημάτων την οποία έτσι κι αλλιώς έχει θεσμοθετήσει, με αποτέλεσμα να πωλούνται παντού γύρω μας. Ίσως γιατί τα συμφέροντα των εμπόρων, ιεραρχικά αξιολογούνται πιο ψηλά από τα συμφέροντα κάποιων ανήμπορων πτηνών τα οποία εξ΄ ορισμού δεν είναι καν «ψηφοφόροι» !!!
Σε αυτό ακριβώς το σημείο έρχονται οι Κυνηγετικές Οργανώσεις σαν «από μηχανής θεοί» επεμβαίνοντας με κύριο άξονα την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, καταστέλλοντας το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο και δίνοντας το δικό τους στίγμα και τις δικές τους απαντήσεις στους επικριτές τους, πράττοντας και όχι θεωρητικολογώντας.
Το τελευταίο δίμηνο λοιπόν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου έπειτα από τις συντονισμένες περιπολίες που οργανώθηκαν στην περιοχή ευθύνης τους και ειδικά προς το νότιο τμήμα της Πελοποννήσου, συνοδευόμενοι συχνά και από τον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κο Μαρκόπουλο Κων/νο, κατέσχεσαν 58 ηχομιμητικές συσκευές εκ των οποίων τις 35 στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης που ως γνωστόν κατέχει τα πρωτεία της προτίμησης στην λίστα των περιοχών που ορέγονται οι «κασετοφονιάδες». Η ξενόφερτη λοιπόν αυτή «μόδα» στην περιοχή της Μάνης και όχι μόνο, δεν σημαίνει βέβαια ότι οι ντόπιοι κάτοικοι των περιοχών συντάσσονται με αυτού του είδους την απαράδεκτη συγκομιδή θηραμάτων, καθώς η καταλυτική πλειοψηφία τους ασκεί νόμιμα την κυνηγετική δραστηριότητα. Για τις λίγες όμως εξαιρέσεις κάποιων που συνεργούν σε αυτού του είδους το έγκλημα δηλώνουμε ότι θα διωχθούν μέχρι και την πλήρη εξάλειψη του φαινομένου, διαγραφόμενοι από τις λίστες των νομίμων κυνηγών.
Ήταν λοιπόν οι προσπάθειες και η επαγρύπνηση των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων που απέφεραν τελικά μια συγκομιδή πολύ πλούσια, η οποία ευχόμαστε να λειτουργήσει στο μέλλον αποτρεπτικά στις ορέξεις των εναπομεινάντων με αυτόν τον τρόπο λαθροθήρων, οι οποίοι κάποια στιγμή πρέπει να ξεπεράσουν το «κατοχικό σύνδρομο» που τους διακατέχει - γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί άλλωστε… -, ειδάλλως θα βρεθούν ζημιωμένοι τουλάχιστον υλικά.