ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Παρασκευή 20-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Ένα αργοπορημένο Δελτίο Τύπου από την Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης & Δωδεκανήσου
Η Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης & Δωδεκανήσου, πραγματοποίησε, στην Κάλυμνο, την 24η Μαΐου 2003, εκδήλωση για την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και το κυνήγι. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την ετήσια συνάντηση και συζήτηση των Κ. Συλλόγων Δωδεκανήσου με την Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου και την παράδοση αυτοκινήτου στον Κυνηγετικό Σύλογο Κώ.
Το βάρος της οργάνωσης της εκδήλωσης «έπεσε» στο Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γιάννη Νομικάριο.
Συμμετείχαν στην εκδήλωση ο τέως αντιπρόεδρος και νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας Καλογερής Νικόλαος ο πρόεδρος Γαλουζής Ιωάννης και το ΔΣ του ΚΣ Καλύμνου Ο πρόεδρος του ΚΣ Κω Χατζηστέργος Αντώνιος ο αντιπρόεδρος του ΚΣ Κεφάλου Κω , ο πρόεδρος Χρόνης Παυλίδης και ο Ταμίας Κοντραφούρης Θεόδωρος του ΚΣ Λέρου ο Κανέλλης Νικόλαος, και ο πρόεδρος του ΚΣ Ρόδου. Από την πλευρά της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου το παρών έδωσαν Ο Δ/ντής Δασών Δωδεκανήσου κ. Κοντίτσης, η υπεύθυνη θήρας της δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου κ. Κιότου και η δασονόμος Καλύμνου Ζιαζιά Άννα. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Καλύμνου Ρούσσος Γιώργος η Νομαρχική Σύμβουλος Πόπη Μαύρου καθώς και περί τα 200 άτομα .
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, το μέλος του ΔΣ της ΑΚΟΚΔ Νομικάριος Γιάννης, ως υπεύθυνος της ΑΚΟΚΔ για το Νομό Δωδεκανήσου, παρέδωσε τζίπ στο ΚΣ Κω για τις ανάγκες θηροφύλαξης του νησιού. Επίσης μετά από πρόταση του ίδιου τιμήθηκαν Κυνηγοί της Καλύμνου που με το ήθος τους και την αγάπη τους προς το κυνήγι έχουν γίνει παραδείγματα προς μίμηση από τους νεότερους. Ο λόγος τους στην εκδήλωση ήταν γεμάτος ουσία και αγάπη για την δραστηριότητα του κυνηγιού.
Η συζήτηση κράτησε μέχρι αργά το βράδυ , μετά τις 12 , και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον όλων. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τα Δωδεκάνησα ως προς το κυνήγι. Το πρόβλημα της Τήλου, θέματα για τις ζώνες εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων, θέματα που αφορούν την κυνηγετική περίοδο κλπ.
Εντυπωσιακό ήταν το επίπεδο της συζήτησης και ήταν φανερό ότι όλοι οι συμμετέχοντες διερευνούσαν λύσεις που θα εξασφάλιζαν ένα υγιές φυσικό περιβάλλον σαν την βάση για το σωστό κυνήγι. Οι αντιπρόσωποι των ΚΣ πρότειναν αυτοβούλως την καθυστέρηση έναρξης της κυνηγετικής περιόδου και οι παρευρισκόμενοι κυνηγοί συμφωνήσαν, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Οι εκπρόσωποι της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου είχαν υποδειγματική συμπεριφορά και πραγματικά συζητούσαν, χωρίς να κρύβονται πίσω από γραφειοκρατικά τερτίπια . Η συζήτηση παρέπεμπε τον παρατηρητή σε μελλοντικές εποχές που τα μικροσυμφέροντα και οι μεμψιμοιρίες δεν θα έχουν θέση.
Κορυφαίο θέμα αναδείχτηκε η θηροφύλαξη και η ανάγκη του να γίνει αποτελεσματικότερη, μέσα από την συντονισμένη συνεργασία των δημοσίων δασοφυλάκων και των ομοσπονδιακών θηροφυλάκων.
Δυστυχώς οι εξελίξεις σε επίπεδο χώρας, όπως τις κατεύθυναν υπάλληλοι του Υπουργείου Γεωργίας, δεν αφήνουν περιθώρια για να προσβλέπουμε σε ένα καλλίτερο μέλλον τόσο για το κυνήγι όσο και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Μικροσυντεχνιακά συμφέροντα έρχονται και σαρώνουν την όποια προσπάθεια για ένα καλλίτερο μέλλον.
Έτσι εκδηλώσεις όπως η παραπάνω που αναδεικνύουν την βούληση του απλού κυνηγού, την αγάπη του και την αγωνία του για το φυσικό περιβάλλον καπελώνονται από γραφειοκράτες που προσπαθούν να επιβάλουν απόψεις εκ των άνω, αμφιβόλου σκοπιμότητας και αποτελεσματικότητας.