ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Δευτέρα 16-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Άριστη η Συνεργασία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με τις εισαγελικές αρχές στην Χαλκιδική
Από το γραφείο τύπου της ΚΟΜΑΘ λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Η ίδρυση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής από τις κυνηγετικές οργανώσεις και με χρήματα αποκλειστικά των Ελλήνων κυνηγών αποτέλεσε μια καινοτόμο και ουσιαστική προσπάθεια για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας . Σήμερα, μετά από τρία χρόνια επιτυχούς και αποδοτικής λειτουργίας, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή αποτελεί ένα αξιόλογο Σώμα, που συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Πρόσφατη επιβεβαίωση αυτών αποτελεί η εξιχνίαση περιστατικού λαθροθηρίας ζαρκαδιού στην ορεινή Χαλκιδική. Συγκεκριμένα το Σάββατο 20/9/2003 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ, από τους Νομούς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, πληροφορήθηκαν ότι λαθροθήρες από τον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής θήρευσαν παράνομα ζαρκάδι σε δασική περιοχή της Σιθωνίας. Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Πολυγύρου ο οποίος και διέταξε κατ΄ οίκον έρευνα στις έδρες των υπόπτων από την Ειρηνοδίκη του Πρωτοδικείου Πολυγύρου συντάσσοντας παράλληλα και τη σχετική έκθεση έρευνας.
Κατά την διεξαγωγή της έρευνας στους καταψύκτες των οικιών των δύο κατηγορούμενων βρέθηκε το ζαρκάδι τεμαχισμένο. Να σημειωθεί ότι κατά την προανακριτική διαδικασία που ακολούθησε οι κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ότι πρόκειται πράγματι για κρέας ζαρκαδιού το οποίο ήταν προϊόν παράνομης θήρας. Υποβλήθηκαν μηνύσεις και η υπόθεση πήρε την δικαστική οδό, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι κάθε άλλο παρά «διακοσμητικός» είναι ο ρόλος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής
Πρέπει να τονιστεί ότι η εφαρμογή και η επιτυχία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής βασίζεται στην αποδοχή αλλά και στην συμπαράσταση ολόκληρου του κυνηγετικού κόσμου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο εντοπισμός των λαθροθηρών έγινε δυνατός ύστερα από αξιοποίηση σχετικής πληροφορίας.
Η Θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων απέκτησε ένα άριστο δίκτυο πληροφόρησης. Τα κινητά τηλέφωνα στην υπηρεσία της δίωξης των παραβατών.