ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τετάρτη 18-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΜΑΥΡΑΓΑΔΕΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Φέτος ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια 6 ετών για την κατάργηση των μόνιμων καταφυγίων της περιοχής μας. Τα οποία, θα σας θυμίσω, με αίτημά μας και μετά από απόφαση της Γ/Σ είχαμε ζητήσει να κριθούν ως ακατάλληλα και να καταργηθούν από την Δ/νση Δασών Λασιθίου. Πράγματι, καταργώντας και το τελευταίο, μετά το Πευκοδάσος Μεσσελέρων, Παπλινού, μείωση έκτασης στο Φράγμα Μπραμιανών και Μοναστηρακίου στην επαρχία μας οι περιοχές που απομένουν υπό προστασία είναι, το νησί Χρυσή, το φράγμα Μπραμιανών, και η κακή σκάλα.
Έτσι αυξάνεται ο κυνηγότοπος αισθητά, μειώνοντας την κυνηγετική πίεση στις ίδιες περιοχές κάθε χρόνο.
Ασφαλώς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Δ/νση Δασών και ιδιαίτερα στον τέως Δασάρχη κ.Ποταμιανάκη ο οποίος από την πρώτη στιγμή κατανόησε τις ανησυχίες μας και συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε την κα.Πρωτοψάλτη για τη δική της συμβολή και τον κ.Συλλιγάρδο, νυν Δασάρχη ο οποίος και αυτός με τη σειρά του μαζί με την συμβολή του κ.Κουδουμά Δασολόγου και υπεύθυνου Θήρας της Δ/νσης Δασών, βοήθησαν στη σύνταξη των απαραίτητων εγγράφων προκειμένου να καταργηθεί και το τελευταίο καταφύγιο του Μαυραγά Μύθων.
Θεωρούμε ότι αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία της Γ/Σ του Κ.Σ.Ιεράπετρας η οποία παρά τις φήμες που ήθελαν τα μόνιμα καταφύγια να είναι ισόβια διαψεύστηκαν. Αυτό είναι ένα μάθημα για όλους μας το οποίο θα πρέπει να κατανοήσουμε και να αντιληφθούμε ότι με συλλογική δουλειά και επιμονή όλα μπορούν να υλοποιηθούν φτάνει να το προσπαθήσουμε.
Φέτος λοιπόν και από τις 17 Σεπτεμβρίου το κυνήγι επιτρέπεται στην περιοχή αυτή η οποία θα αποσυμφορήσει αισθητά τις βορειότερες περιοχές Μαλλών, Ανατολής, Μύθων και των γύρω περιοχών. Ελπίζουμε έτσι, εκτός από τα καλύτερα κυνήγια να καταφέρουμε να εξαρθρώσουμε τους επίδοξους λαθροθήρες οι οποίο λυμαίνονταν την περιοχή αυτή. Έχουμε ξαναπεί ότι, εφόσον ο κυνηγός περπατάει κάποια περιοχή είτε κυνηγώντας είτε εκπαιδεύοντας τα σκυλιά του, η δραστηριότητα των επιτήδειων μειώνεται στο ελάχιστο, εξαιτίας ακριβώς του ελέγχου που ασκεί.