ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τετάρτη 18-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Δραστηριότητες Κυνηγετικού Συλλόγου Ιστιαίας
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιστιαίας αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Δ.Ι.) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το έτος 1924, με πλούσια δράση και ιστορία.
Οι δραστηριότητες του συνοψίζονται στα κάτωθι:

1.      Διαθέτει Μουσείο Φυσικής Ιστορίας το οποίο ιδρύθηκε το έτος 1956. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ιστιαίας – Χαλκίδας, συνολική έκτασης εκθεσιακού χώρου 650 τ.μ. (διώροφο κτίσμα) με πλούσια & σπάνια εκθέματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί το μοναδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε περιφερειακό επίπεδο όχι μόνο για τον Ελλαδικό χώρο αλλά και τον Ευρωπαϊκό. Απασχολεί έναν (1) μόνιμο υπάλληλο σε ετήσια βάση.
Ετησίως το επισκέπτονται σχολεία από όλον τον Ελλαδικό χώρο, ο συνολικός αριθμός επισκέψεων ξεπερνά τις δέκα χιλιάδες (10.000), η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
2.      Δραστηριοποιείται στην εκτροφή θηραμάτων την τελευταία πενταετία. Ο χώρος εκτροφής έχει παραχωρηθεί ευγενικά από το Υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Ιστιαίας. Τον κύριο όγκο εκτροφής αποτελούν οι φασιανοί με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Η φετινή παραγωγή ξεπερνά τα 3.000 πουλιά.
3.      Τα τελευταία χρόνια η περιοχή της Β. Ευβοίας εχει εμπλουτιστεί με μεγάλο αριθμό φασιανών. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, αλλά υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον καθώς και μεράκι. Ελπίζουμε ότι σε λίγα χρόνια το συγκεκριμένο είδος θα αποτελεί την πρώτη προτίμηση των κυνηγών.
4.      Πειραματικά φέτος ο Κυνηγετικός Σύλλογος δραστηριοποιήθηκε στην σπορά Ηλιοτροπίων (ηλιόσπορου) καθώς και βίκου με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Στόχος του Συλλόγου για την επερχόμενη χρονιά είναι η επέκταση των σπορών σε εκτεταμένη κλίμακα.
5.      Τέλος ο Σύλλογος βρίσκεται στο πλευρό άλλων συλλογών σε θέματα παροχής θηραμάτων. Όταν και όπου του ζητηθεί είναι πάντα παρόν.

Ευχόμαστε στον κυνηγετικό κόσμο καλή κυνηγετική χρονιά.
    
Ο Πρόεδρος      Ο Γενικός Γραμματέας
Ρουμελιώτης Νικόλαος      Κουρκούτζελος Αθανάσιος