ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τετάρτη 18-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
1oς Κυνηγετικός Σύλλογος Χανίων
Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Χανίων με αφορμή το θλιβερό και κατάπτυστο συμβάν της 27ης Φεβρουαρίου 2005 σε περιοχή του Δήμου Λαπαίων Ρεθύμνου από ασυνείδητους κτηνοτρόφους της περιοχής που πυροβόλησαν με πρόθεση κατά ομάδας νόμιμων κυνηγών από τα Χανιά και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την εισαγωγή στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ενός εξ’ αυτών, καταδικάζουμε με αποτροπιασμό τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές. Κρούσματα τέτοια δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν στο νησί που ιστορικά γέννησε μεγάλους άνδρες, ένα νησί με ποτάμια αίματος στα πεδία των μαχών του παρελθόντος. Λίγοι – ελάχιστοι ευτυχώς – δεν νομιμοποιούνε και δεν δικαιούνται να αμαυρώνουν την εικόνα που με κόπο, αίμα και αγώνες διαμόρφωσαν οι παλαιότερες γενιές. Σαν κοινωνική ομάδα με λαοφιλή νόμιμη δραστηριότητα, από εδώ και στο εξής δεν θα ανεχθούμε ούτε στο ελάχιστο τέτοιες συμπεριφορές που προσβάλουν και βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ας το λάβουν υπ’ όψιν όσοι εμπλέκονται καις το βαθμό ευθύνης που αναλογεί στον καθένα.
Θέλω εδώ να ευχαριστήσω και εκ μέρους βέβαια των μελών μας που αποτελούσαν την κυνηγετική ομάδα σ’ αυτό το περιστατικό, την Άμεση Δράση (100) που ενεργώντας αστραπιαία συνέλαβε τους παρακάτω κτηνοτρόφους, τον Αστυνόμο Β’ κον Λιονή και το Αστυνομικό Τμήμα Επισκοπής Ρεθύμνου για την άμεση και καταλυτική παρέμβαση τους στο συγκεκριμένο περιστατικό, τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρεθύμνου κον Κυριανιτάκη για τις εντολές προς τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Ρεθύμνου, τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που διανύοντας πολλά χιλιόμετρα έφθασαν γρήγορα και μετέφεραν τον τραυματία στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, το ΤΑΕ Ρεθύμνου για όλες τις ενέργειές τους.
Σε όλους τους παραπάνω καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας για την άψογη και πάνω από όλα ανθρώπινη συμπεριφορά τους. Τους ευχαριστούμε και αισθανόμαστε υπερήφανοι που για άλλη μια φορά απέδειξαν έμπρακτα ότι εν τέλει πάνω από όλα μετρά ο παράγοντας «άνθρωπος».
Εκ του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Χανίων