ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Δευτέρα 16-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΑΣ
Κυνηγούσε γίδια στην Πολιανή!


Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το θράσος μερικών ασυνείδητων τυφεκιοφόρων λαθροθήρων, αφού έφτασαν σε σημείο να σκοτώνουν με κυνηγετικό όπλο ακόμη και γίδια για να γεμίσουν το ψυγείο τους με κρέας, μειώνοντας τον αριθμό του κοπαδιού προκαλώντας έτσι ζημιά στους κτηνοτρόφους στους οποίους ανήκουν τα ζώα.
Τη δράση του θρασύτατου λαθροθήρα αντιλήφθηκε ο κτηνοτρόφος Η. Κ. του Δ. όταν την Κυριακή 6 Μαρτίου του κίνησε την περιέργεια άγνωστο προς αυτόν αυτοκίνητο τζιπ 4χ4 παρκαρισμένο στον τόπο όπου έβοσκαν τα ζώα του σε περιοχή της Πολιανής του Δήμου Μεσσηνίας και παρακολουθώντας την περιοχή, είδε άγνωστο άνδρα με όπλο να προσπαθεί να πλησιάσει το κοπάδι τα γίδια του. Αμέσως τηλεφώνησε στον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Δημ. Μαλαπάνη ο οποίος έσπευσε στην περιοχή, αλλά ο δράστης όμως είχε φύγει με το αυτοκίνητο του αφήνοντας πίσω του την κυνηγετική του καραμπίνα, την οποία πέταξε όταν αντιλήφθηκε τον κτηνοτρόφο, αλλά την βρήκε ο δεύτερος και την παρέδωσε στον Θηροφύλακα, καθώς και τον αριθμό του αυτοκινήτου.
Μετά από έρευνα και αξιολογώντας τα στοιχεία που συνέλεξε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, κατέληξε ότι δράστης είναι ο Α. Δ. του Γ. από τις Καμάρες του Δήμου Φαλαισίας και εναντίων του κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία πρωτοδικών Καλαμάτας δια μέσου του Δασαρχείου.
Αξιοσημείωτο είναι πως, ο δράστης ανέφερε το επώνυμο του στον κτηνοτρόφο και παραδέχτηκε ότι είχε σκοπό να κυνηγήσει τα γίδια του, πράγμα που είχε κάνει κι άλλη φορά.
Κατά το παρελθόν ο κτηνοτρόφος είχε διαπιστώσει πως του έλειπαν ζώα και μάλιστα είχε βρει πεταμένα τα εντόσθια και τα τομάρια τους, πράγμα που δείχνει πως κάποιοι κτυπούσαν τα ζώα, τα έγδερναν επί τόπου και έπαιρναν το κρέας τους. Γι αυτό και είχε διαμαρτυρηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Θουρίας, καθώς και στον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Δ. Μαλαπάνη καθώς είχαν φυλάξει μαζί νύχτα, προκειμένου να εντοπίσουν αυτούς που είχαν προβεί στην παράνομη αυτή πράξη, η οποία όμως στάθηκε άκαρπη.

Ανδρέας Βρυώνης
(καθημερινή εφημερίδα της Μεσσηνίας ¨ΦΩΝΗ¨)