ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τετάρτη 18-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Oι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης εκτελώντας εντεταλμένη νυχτερινή υπηρεσία στην αγροτική περιοχή Γενισέας – Ξάνθης αντελήφθησαν να πραγματοποιείται λαθροθηρία και περί ώρας 23:45 την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου εντόπισαν τον λαθροθήρα και κατά την ολιγόλεπτη παρακολούθηση αυτός πυροβόλησε. Αμέσως τον πλησίασαν με κλειστά τα φώτα του αυτοκινήτου, τον αιφνιδίασαν ανάβοντας τα φώτα του τζιπ και θέτοντας σε ενέργεια την σειρήνα σε απόσταση 10 μέτρων όπου διέκριναν ένα αυτοκίνητο μάρκας Mazda 4X4 αγροτικό.
Όταν αυτός αντελήφθη το τζιπ του Συλλόγου ετράπη σε φυγή πετώντας την κυνηγετική καραμπίνα γεμάτη με 3 σφαίρες η οποία ήταν πεντάσφαιρη και το φονευθέν θήραμα (ένας λαγός), ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα στα χωράφια μη υπακούοντας να σταματήσει όταν τον καλούσαν οι θηροφύλακες από τα μεγάφωνα του αυτοκινήτου. Με μεγάλη ταχύτητα και ελιγμούς κατόρθωσε να χαθεί σε αγροτικό δρόμο λόγω της πυκνής σκόνης που σήκωνε κατά τη διέλευσή του.
Οι θηροφύλακες μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μάκη Αδαμίδη επέστρεψαν πίσω στην αναμενόμενη περιοχή και πήραν την κυνηγετική καραμπίνα και το φονευθέν θήραμα (λαγός). Ειδοποίησαν το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας – Ξάνθης, τον υπεύθυνο των θηροφυλάκων του Συλλόγου ανθυπαστυνόμο Τσικούδη Ευστράτιο και τον υπεύθυνο θήρας του Δασαρχείου Ξάνθης Αλατζά Αρχοντή για την αυτόφωρη διαδικασία.