ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Δευτέρα 16-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Εκατοντάδες νεκρά πουλιά, από άγνωστη αιτία, στη Λίμνη Κορώνεια Θεσσαλονίκης
Κυνηγοί και κτηνοτρόφοι της περιοχής κοντά στη Λίμνη Κορώνεια της Θεσσαλονίκης ενημέρωσαν πως υπάρχουν νεκρά πουλιά στις όχθες της πολύπαθης λίμνης. Αμέσως ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαγκαδά και Θηραματολόγοι από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας & Θράκης κατέφθασαν στην περιοχή όπου αντίκρισαν ένα αποκρουστικό θέαμα. Εκατοντάδες νεκρά πουλιά δημιουργούσαν έναν θλιβερό τάπητα στα νερά και στις όχθες της λίμνης. Ανάμεσα τους δεκάδες αργυροπελεκάνοι, καλαμοκανάδες, αβοκέτες, βαρβάρες, χουλιαρόπαπιες, κιρκίρια, τρία είδη γλάρων καθώς και ένα αρκτικογλάρονο, σπάνιο για την Ελλάδα είδος. Πολλά επίσης ψυχορραγούσαν, σε κατάσταση ληθάργου
Με τα οχήματα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής νεκρά πουλιά μεταφέρθηκαν στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για ταυτοποίηση της αιτίας θανάτου, ενώ ενημερώθηκαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, το Επαρχείο και το Δασαρχείο Λαγκαδά. Παρόμοιο περιστατικό, με λίγα όμως πουλιά, υπήρξε και πριν λίγες μέρες, όπου άρρωστα πουλιά μεταφέρθηκαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή στο ΕΚΠΑΖΠ, όπου αργότερα πέθαναν.
Η επιστημονική διερεύνηση του θέματος θα καταδείξει τις αιτίες θανάτου τόσων πουλιών και θα προσδιορίσει τους τρόπους αντίδρασης. Παρόλα αυτά η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς έχουμε μαζική θανάτωση πουλιών.
Οι κυνηγετικές οργανώσεις εργάζονται συστηματικά για την προστασία του περιβάλλοντος και πρόθυμα θα συνεργαστούν με κάθε φορέα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.