ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τετάρτη 18-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Δελτίο Τύπου της A’ ΚΟΚΔ
Την 23η Μαΐου 2004 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της (‘ΑΚΟΚΔ) ¶ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου. Η ΓΣ έγινε στα γραφεία μας παρουσία του Προέδρου της (Κ.Σ.Ε.) Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Νίκου Παπαδόδημα . Η προσέλευση των μελών ήταν μεγάλη και εγκρίθηκαν ο απολογισμός του 2003 και ο προϋπολογισμός 2004. Μετά την σχετική ενημέρωση του Προέδρου μας Νίκου Καλογερή, για τις δραστηριότητες του Δ.Σ., ακολούθησε παρέμβαση – ενημέρωση του Προέδρου της Κ.Σ.Ε. κ. Νίκου Παπαδόδημα, με ανάλυση των επίκαιρων θεμάτων που έχουν σχέση με το κυνήγι, το φυσικό περιβάλλον, την διαχείριση του και τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε Πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο και σχετίζονται με την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας. Έγινε ενημέρωση για την συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΚΣΕ με τον νέο Υφυπουργό Γεωργίας, αρμόδιο για θέματα θήρας, κ. Μπασιάκο και την συζήτηση που έγινε για τα προβλήματα που μόνιμα δημιουργούνται από την όχι καλή συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων, αρμόδιων για θέματα θήρας του Υπουργείου, με τις κυνηγετικές οργανώσεις, ενώ τονίσθηκε η διάθεση συνδρομής της ΚΣΕ στο δύσκολο έργο της χάραξης της θηραματικής πολιτικής του Υπουργείου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον πρόεδρο της ΚΣΕ στην λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής καθώς και στο σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελεί. Συζητήθηκε το θέμα που είχε προκύψει το προηγούμενο καλοκαίρι από την παρέμβαση του Υπ Γεωργίας και αφορούσε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδιωτικών φυλάκων θήρας και υπήρξε συζήτηση για την επίλυση του θέματος, Νομοθετικά, μετά την παρέμβαση της Κ.Σ.Ε. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στην συζήτηση που ακολούθησε, με στόχο, τον καθορισμό στρατηγικής της Ομοσπονδίας ώστε να συνδεθούν τα τοπικά προβλήματα, επιπέδου Συλλόγων, με τα περιφερειακά και εν συνεχεία με τα εθνικά.
Στα πλαίσια των παραπάνω υπήρξε ενημέρωση για την συνεργασία της Ομοσπονδίας μας με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο πρόγραμμα Life «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΥΠΑΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ» καθώς και στην πρόσκληση για συμμετοχή μας, στην συνάντηση εργασίας, στα πλαίσια του προγράμματος «Δράσεις για την προστασία του Μαυροπετρίτη στην Ελλάδα» που πραγματοποίησαν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, τη Βρετανική Ορνιθολογική Εταιρία (RSBP) και το Υπουργείο Γεωργίας κατά τις ημέρες 28 – 31 Μαΐου.
Επίσης έγινε αναφορά στο σεμινάριο ενημέρωσης και εκπαίδευσης των θηροφυλάκων και στην απελευθέρωση 3000 περδίκων στις περιοχές ¶γιος Δίκαιος Χανίων και Αστερουσίων Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προαναφερθέντος προγράμματος προστασίας του Γυπαετού..
Η συμμετοχή μας σε δράσεις και προγράμματα που αφορούν την προστασία ανάδειξη και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος κρίνεται επιβεβλημένη αφού είναι αδιαμφισβήτητο ότι μέσα από την επιστημονική γνώση προκύπτουν τα μέτρα και οι δράσεις που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε η δραστηριότητα του κυνηγιού να πραγματοποιείται σε υγιές φυσικό περιβάλλον στα πλαίσια της αειφορικής διαχείρισης
Η συζήτηση συνεχίστηκε και τελείωσε με την παρουσίαση που έγινε από το μέλος της ομάδας «¶ρτεμις» κ Θεοφάνη Καραμπατσάκη Δασολόγο, με θέμα: «ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΟΡΤΥΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΣΕ» Τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν ανέδειξαν την σημασία του σοβαρού έργου που επιτελείται με το πρόγραμμα «¶ρτεμις» και την ανάγκη για συμμετοχή σ’αυτό, όλων των κυνηγών.