ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τετάρτη 18-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
KYNHΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
13-7-2004

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος ανακοινώνει τα εξής σχετικά με την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας:
1. Εγκαίρως από την 25η Μαΐου 2004, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Κ.Σ.Ε. συζήτησαν με τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης και ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες τα εξής θέματα:
α. Ασφάλεια Ολυμπιακών Αγώνων και κυνήγι.
Β. Συνεργασία με την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
Γ. Ανανέωση αδειών κατοχής όπλου.
2. Κατά τη συζήτηση το Υπουργείο Δημ.Τάξεως διατύπωσε την απόφασή του μετακίνησης της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου για λόγους ασφάλειας των Αγώνων οι οποίοι, παρά την ισχυρή πίεση που ασκήσαμε, δεν μας αποκαλύφθηκαν.
3. Η Κ.Σ.Ε. τόνισε ότι δεν βλέπει την σχέση μεταξύ Ολυμπιακών Αγώνων και έναρξης της κυνηγετικής περιόδου, εξηγώντας με λεπτομέρειες πώς διεξάγεται το κυνήγι στην Ελλάδα κατά την περίοδο αυτή.
Μετά την επιμονή του Υπουργείου Δημ. Τάξεως για την απαγόρευση του κυνηγίου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Κ.Σ.Ε. δήλωσε ότι μια λύση θα ήταν η μετακίνηση της έναρξης του κυνηγίου, λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, την 31η Αυγούστου μόνο στους Νομούς της χώρας που γίνονται Ολυμπιακά αγωνίσματα.
Το αίτημα αυτό διατυπώθηκε και εγγράφως με το 491/7-6-04 έγγραφό μας με τα απαραίτητα επιχειρήματα προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
4. Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης με έγγραφό του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζήτησε την μετακίνηση της έναρξης του κυνηγίου για όλη τη χώρα και όχι μόνο στους Ολυμπιακούς Νομούς, για λόγους ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.
5. Μετά από αυτό και την συμφωνία του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων με το αίτημα του Υπουργείου Δημ.Τάξης, η Κ.Σ.Ε. εκτιμώντας το δυσμενές για την χώρα διεθνές περιβάλλον, με τα γνωστά δημοσιεύματα και τις συνεχείς επικρίσεις, δεν ήταν δυνατόν να προκαλέσει μια ευρεία αντιπαράθεση με επίκεντρο την πολυσυζητημένη ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
6. Η αναβολή αυτή για την 31η Αυγούστου γίνεται αποκλειστικά και μόνο λόγω τέλεσης Ολυμπιακών Αγώνων, αφορά μόνο την περίοδο 2004- 2005 και με τίποτα δεν επηρεάζει την επί δεκαετίας τηρούμενη έναρξη της 20ης Αυγούστου του κυνηγίου.
7. Ταυτόχρονα στην Κ.Σ.Ε. εδόθησαν διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο Δημ.Τάξης ότι η μεταφορά κυνηγετικών όπλων και φυσιγγίων δεν περιορίζεται από τα γενικότερα μέτρα ασφαλείας τα οποία επρόκειτο να παρθούν, πέραν των υφιστάμενων διατάξεων.
8. Σε μεταγενέστερη επικοινωνία μας με το Υπουργείο Δημ.Τάξης, μετά την ψήφιση του σχετικού Νόμου (άρθρ.9) μας εδόθη για μια ακόμη φορά η διαβεβαίωση ότι από το Νόμο, όπως ψηφίστηκε, δεν επέρχεται κανένας περιορισμός για την μεταφορά όπλων κατά την επίμαχη περίοδο μέχρι 31 Αυγούστου, πράγμα το οποίο το Υπουργείο Δημ.Τάξης προτίθεται να μας διαβεβαιώσει και εγγράφως. Ήδη η Κ.Σ.Ε. ζήτησε αυτή την έγγραφη διαβεβαίωση.
9. Επίσης με έγγραφό της η Κ.Σ.Ε. ζήτησε την άμεση τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να δοθεί 6 μήνες παράταση της προθεσμίας ανανέωσης των αδειών κατοχής όπλων η ισχύς των οποίων λήγει μέσα στο 2004.
Η Κ.Σ.Ε. θεώρησε απαραίτητη την παραπάνω ενημέρωση για τα θέματα του κυνηγίου που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου και την μεταφορά όπλων και φυσιγγίων αμέσως μετά την οριστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου, προς αποφυγή λαθεμένων ερμηνειών αλλά και προκειμένου να σταματήσουν κάθε είδους ανεύθυνες διαδόσεις.
Επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και όλοι οι κυνηγοί οφείλουμε να βοηθήσουμε την πλήρη εφαρμογή και επιτυχία των μέτρων που λαμβάνονται τελικά από την Πολιτεία αφού, όπως ήδη έχουμε τονίσει, η ασφάλεια και η επιτυχία των Αγώνων πρέπει να είναι κοινή προσπάθεια όλων των Ελλήνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΝΙΚ.ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΙΩΑΝ.ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ