ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Παρασκευή 20-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "παρ' όχθην... Κερκίνης"
ΗΤΑΝ ΚΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΚΕΙ!!!!

ΚΕΡΚΙΝΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ,

Νωρίς το πρωί έκλεισε τις πύλες του και το τέταρτο φεστιβάλ στο λιμανάκι του ομώνυμου Δήμου που διήρκησε από την 1η έως την 4η Ιουλίου και οργάνωσαν ο Δήμος Κερκίνης και η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Κερκίνης (ΑΔΕΚ). Με άξονες πάντα την ενημέρωση, την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία, το φεστιβάλ συγκέντρωσε και φέτος πλήθος επισκεπτών.
Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή όλων των οικολογικών οργανώσεων (Green peace, WWF, EKBY, Αρκτούρος, ΕΚΠΑΖ, Ορνιθολογική) και η αρωγή του Φορέα Διαχείρισης του Υγροτόπου της λίμνης Κερκίνης, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πορροΐων και την ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης. Κι εδώ πρέπει να σταθούμε λιγάκι παραπάνω όπως κι όλοι οι επισκέπτες του Φεστιβάλ.
Καλύτερα δεν θα μπορούσε να λήξει! Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου ποδοσφαίρου γιορτάστηκε από τους επισκέπτες και διοργανωτές του Φεστιβάλ. Οι οποίοι για δεύτερη φορά τροποποίησαν το πρόγραμμα για να μπορέσουν όλοι μαζί να δούμε την μονομαχία της Λισσαβόνας.
Ήταν μια βραδιά που μας έκανε όλους περήφανους, εκατοντάδες επισκέπτες μαζί με τους διοργανωτές έγιναν όλοι μια αγκαλιά. Ο Άγγελος Χαριστέας μας έκανε για άλλη μια φορά Ελληνάρες. Όπως ο Τραϊανός Δέλλας την Πέμπτη στην έναρξη του Φεστιβάλ.
Τέσσαρες μέρες κύλησαν όμορφα και δημιουργικά κι ας ήταν το σκορ 1-0 η νίκη και η πρόκριση την πρώτη μέρα και το κύπελλο στον τελικό αντάμειψαν όλους όσους κουράστηκαν για να γίνει καλύτερη και φέτος αυτή η γιορτή.
Τα χορευτικά από το λύκειο ελληνίδων Καβάλας, από το Νευροκόπι της Βουλγαρίας αλλά και οι χορευτές και χορεύτριες της σχολής χορού κράτησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών την δεύτερη μέρα.
Το Σάββατο εντυπωσιακός και σε μεγάλα κέφια το Βασίλης Παπακωνσταντίνου, γέμισε όλο το χώρο του λιμανιού. Μέχρι το ξημέρωμα νέοι κάθε ηλικίας λικνίζονταν στα ακούσματα της φωνής του και των τραγουδιών του.
Δεν πρέπει να παραλείψουμε και την παρουσία των περιπτέρων που εκπροσωπούσαν διάφορες φιλοπεριβαντολογικές οργανώσεις. Είδαμε λοιπόν το περίπτερο της νεολαίας του Δήμου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Λιβαδειάς μ’ ένα εκπληκτικό σε κατασκευή αλλά και σε γεύση τσουρέκι μήκους 4,5 μέτρων, ψημένο σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα. Το Κέντρο περιβαντολογικής εκπαίδευσης Κάτω Πορροΐων. Τις μη κυβερνητικές, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις: WWF, Αρκτούρος, Ε.Κ.Π.Α.Ζ., Ορνιθολογική
Ο επιστημονικός συνεργάτης Χρήστος Νάκης Δασολόγος Περιβαντολόγος, μαζί με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες δεν άφηναν κανέναν επισκέπτη να φύγει ανενημέρωτος, ή με την απορία πως είναι δυνατόν μέσα στις φιλοπεριβαντολογικές οργανώσεις να είναι και οι κυνηγετικές. Δεν ήταν λίγοι κι αυτοί οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για τις δράσεις αυτής της οργάνωσης που με δικά της χρήματα χρηματοδοτεί προγράμματα για την αηφόρο ανάπτυξη της πανίδας. Το περίπτερό τους απανθισμένο με τις φωτογραφίες από την ζωή στη λίμνη του δάσκαλου Αργύρη Βασιλείου από το Λιμνοχώρι, υλικά δασοπυρόσβεσης και στολές των εθελοντών της Ομάδας πολιτικής προστασίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σιδηροκάστρου, μαζί με τον υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας Γιάννης Τούσκας, που ενημέρωνε το κοινό για αυτή την Δράση των Κυνηγών.
Πάνω από δυο χιλιάδες υπολογίζονται οι επισκέπτες του περιπτέρου, ενώ εκατοντάδες ήταν αυτοί που υπέγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών του περιπτέρου. Ανάμεσά τους οι βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μάρκος Μπόλαρης και Στάθης Κουτμερίδης. Ο πρόεδρος της ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης Νικόλαος Μαλιάνης, οι πρόεδροι όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων του Νομού μας.
«Ραντεβού λοιπόν, την επόμενη χρονιά όλοι μαζί, οργανωτές και επισκέπτες, με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις για ένα αξέχαστο τετραήμερο»! όπως είπε κι ο Δήμαρχος Κερκίνης κ. Ιάκ. Ιακωβίδης στην τελετή λήξης.