ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τετάρτη 18-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Προβλήματα στο Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων του ΥΠΕΧΩΔΕ
Την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου (ΕΘΠΖ) θέλει να εκφράσει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), όσον αφορά στην επίσχεση εργασίας που ανακοίνωσαν πριν από τρεις εβδομάδες. Ο λόγος είναι ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν τους έχει καταβάλλει τους μισθούς των τελευταίων 8 μηνών, καθώς και τα δώρα των εορτών, παρόλο που η ετήσια κρατική επιχορήγηση για το ΕΘΠΖ του έτους 2003 έχει εγκριθεί.

Ο Φορέας Διαχείρισης του ΕΘΠΖ έχει ιστορικό χαρακτήρα, καθώς είναι ο πρώτος που ιδρύθηκε στην Ελλάδα. Ο λόγος ήταν ότι, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η προστασία της χελώνας Caretta caretta ήταν ελλιπής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή σοβαρών προστίμων για τη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρίσιμο για τη χελώνα διάστημα ωοτοκίας συμπίπτει με την τουριστική περίοδο. Διακοπή της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης κατά την σημαντική αυτή εποχή θα αποβεί ιδιαίτερα επιζήμια για το είδος και, πέρα από τις καταδίκες και τα πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα εκθέσει τη χώρα μας διεθνώς. Για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες αυτές συνέπειες, η ΕΟΕ κάνει έκκληση στο Υπουργείο να διευθετήσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες το συντομότερο δυνατό.

Αθήνα, Μάιος 2004
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ξ Κάππα, στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο τηλ: 210-8227937.