ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τετάρτη 18-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο
Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των Ομοσπονδιακών φυλάκων θήρας η Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας οργάνωσε διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 5 & 6 Μαίου 2004.
Το σεμινάριο έλαβε χώρα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Λάρισας και το παρακολούθησαν εκτός από τους Ομοσπονδιακούς φύλακες θήρας και οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων της Θεσσαλίας.
Παρέστησαν δε ο Νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, ο Επιθεωρητής Δασών Θεσσαλίας κ. Μπαμπαλής, ο Δ/ντής Δασών Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκανάς καθώς και αρκετοί πρόεδροι και εκπρόσωποι Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής μας.
Οι φύλακες θήρας διδάχθηκαν πάνω σε θέματα όπως :
·      · ‘’ Νομικό καθεστώς της θήρας ‘’ από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μαγνησίας κ. Βασίλειο Τσιαρδάκα
·      · ’’ Ερμηνεία των περί θήρας διατάξεων ‘’ από τον Νομικό κ. Εμ. Πετρωτό
·      · ’’ Παροχή πρώτων βοηθειών στην ύπαιθρο ‘’ από τον Ξενοφώντα Λέτσια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
·      · ‘’ Αναγνώριση ειδών της άγριας πανίδας ‘’ με την προβολή φωτογραφιών και φωνών των ειδών της άγριας πανίδας μέσω Η.Υ. από τον θηραματοπόνο της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιο Χριστοδούλου.
·      · Πρακτική εξάσκηση για την παροχή πρώτων βοηθειών στην ύπαιθρο καθώς και την προσέγγιση και προσπέλαση δύσκολων και δύσβατων περιοχών από την 8η ΕΜΑΚ και το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της.
Επίσης κατά την δεύτερη ημέρα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χαρ. Ράπτης παρέλαβε από τον διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ το έμβλημά της και του εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την προσφορά της ΕΜΑΚ στην εκπαίδευση των θηροφυλάκων.
Αυτά τα σεμινάρια επιμόρφωσης των Ομοσπονδιακών φυλάκων θήρας εντάσσονται στην προσπάθεια ενίσχυσης και εξέλιξης του θεσμού αυτού για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην φύλαξη του θηραματικού μας πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Το γραφείο Τύπου της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.