ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τετάρτη 18-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Φιλοθηραματικό έργο του Κυνηγετικού Συλλόγου Χαλάστρας και Περιχώρων
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους σε όλη την Ελλάδα κατά τους δύο τελευταίους μήνες, στην λήξη της κυνηγετικής περιόδου, ανάγκασαν κάποια είδη της πτηνοπανίδας (πελεκάνους, κύκνους) να οδηγηθούν στην περιοχή μας. Πρωτοστατόντας ο Κ.Σ.Χ. προέβη στην αγορά καλαμποκιού και σιτηρών ώστε να σιτίσει σχεδόν σε καθημερινή βάση τα ταλαιπωρημένα από τον καιρό και την ασιτία πτηνά. Η φιλοθηραματική μας δράση όμως δεν σταματάει εδώ μιας που στο «ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ», Καταφύγιο Άγριας Ζωής διαμένουν και αρκετές αγέλες άγριων αλόγων που από την ασιτία ανεβαίνουν την κοίτη του ποταμού σε κατοικημένες περιοχές, προς εύρεση τροφής. Τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και οι θηροφύλακες του Συλλόγου ήταν υπεύθυνοι για την ρίψη των τροφών καθώς επίσης και για την συνεχή φύλαξη από οποιονδήποτε ασυνείδητο που είχε κακή πρόθεση.

Θέμα: «Απελευθέρωση πτερωτών θηραμάτων από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χαλάστρας και Περιχώρων»
Στο μόνιμο Καταφύγιο Άγριας Ζωής «ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ» στις 19 Δεκεμβρίου 2003 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκαν απελευθερώσεις πτερωτών θηραμάτων παρουσία του εκπρόσωπου του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης Δασοφύλακα κ.Κατσούδα Κων/νου καθώς επίσης και των κυρίων Καμανά Νικολάου Προέδρου του Κ.Σ.., Κανάκα Γεωργίου Αντιπροέδρου, Τζελέπη Παναγιώτη Γενικού Γραμματέα καθώς και του Σωτηρίου Μπέμπη κοσμήτωρ. Στην απελευθέρωση δεν παρέλειψαν να παρευρεθούν μέλη του Διοικητικού Συλλόγου Χαλάστρας καθώς επίσης και φίλοι κυνηγοί που βοήθησαν στις απελευθερώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φασιανοί που απελευθερώθηκαν δεν ξεπερνούσαν τους 60, οι οποίοι χορηγήθηκαν από το εκτροφείο Κουρί Κοζάνης για εμπλουτισμό των βιοτόπων.

Θέμα: Κοπή Πίτας του Κυνηγετικού Συλλόγου Χαλάστρας & Περιχώρων»
Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Κ.Σ.Χαλάστρας & Περιχώρων πραγματοποίησε την ετήσια κοπή πίτας του. Η εκδήλωση έλαβε χώρα για πρώτη φορά στο νέο αναγερθείς οίκημα (Στέκι των Κυνηγών) στο Βαθύλακκο Θεσσαλονίνης. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν η υπεύθυνη θήρας κα Αμαλία Αντωνοπούλου, ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Κος Αριστείδης Αραμπατζής, ο Πρόεδρος Δ.Δ. κος Βενέδικτος, εκπρόσωποι της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο Κ.Σ.Χ. καθώς και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Κουφαλίων κος Γεώργιος Φιλιππίδης. Παρευρέθηκαν επίσης ο βιοτέχνης – κατασκευαστής φυσιγγίων κος Δημήτριος Υψηλός, ο κος Παπαστογιαννούδης Παναγιώτης έμπορος ειδών κυνηγίου, ο κος Λαβίδας έμπορος ειδών από την Χαλκηδόνα, καθώς επίσης και πλήθος κυνηγών της Χαλάστρας, του Βαθυλάκκου, της Χαλκηδόνας, των Κουφαλίων, του Αγίου Αθανασίου και της ευρύτερης περιοχής ευθύνης του Κ.Σ.γενικότερα.
Το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κος Κανάκας Γεώργιος ο οποίος αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση του Συλλόγου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο και την προσφορά του Συλλόγου όσον αφορά τη φιλοπεριβαλλοντική και φιλοθηματική του δράση.
Ο Δήμαρχος κος Αριστείδης Αραμπατζής εξέφρασε με τον λόγο του ότι είναι θερμός υποστηρικτής των φίλων κυνηγών και του Συλλόγου και δήλωσε πως θα συμμετάσχει ενεργά σε κάθε δραστηριότητα και προσπάθεια.
Τις ομιλίες έκλεισε η Υπεύθυνη Θήρας κα Αμαλία Αντωνοπούλου η οποία με τον λόγο της επεσήμανε και επιβράβευσε τον Σύλλογο για την άριστη συνεργασία που διατήρησε με το Δασαρχείο για μια ακόμη κυνηγετική περίοδο.
Αξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε ότι τιμήθηκαν με μια συμβολική πλακέτα άνθρωποι της κυνηγετικής οικογένειας που αποτελούν τον «θεμέλιο λίθο» και έχουν συντελέσει κατά το έπακρον όλα αυτά τα χρόνια στη σωστή λειτουργία του Συλλόγου.
Η όμορφη αυτή μέρα έκλεισε με πλούσιο φαγοπότι σε μορφή μπάρμπεκιου καθώς και με χορό όπως άλλωστε άρμοζε σ’ αυτήν την τόσο γιορτινή ατμόσφαιρα.

Από το Γραφείο Τύπου Κ.Σ.Χ.
ΜΑΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ