ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τετάρτη 18-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Απαγόρευση τέλεσης των ετήσιων εθιμοτυπικών Αγώνων των κυνηγών και σκοπευτών
Δελτίο Τύπου
Τα Διοικητικά Συμβούλια του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης και του Σκοπευτικού Ομίλου Τρίπολης, διαμαρτύρονται έντονα για την απαγόρευση τέλεσης των ετήσιων εθιμοτυπικών Αγώνων των κυνηγών και σκοπευτών στο λόγο των Αγίων Θεοδώρων.
Μετά από ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία που έγινε στον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και έπειτα από συνεννόηση με την Εισαγγελέα υπηρεσίας μας απαγορεύτηκε η διεξαγωγή των ετήσιων καθιερωμένων εθιμοτυπικών σκοπευτικών αγώνων οι οποίοι τελούνται αδιαλείπτως επί 50 και πλέον χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο.
Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι ο Σ.Κ.Ο.Τ. είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και είχε πάρει την έγκριση διεξαγωγής του αγώνα των σκοπευτών από την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και, είχε ενημερώσει την Διεύθυνση του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, όπως είχε υποχρέωση, ενώ παράλληλα οι διοργανωτές των αγώνων (1ος Κυνηγετικός Σύλλογος και ΣΚ.Ο.Τ.) είχαν προβεί στην αγορά επάθλων (κύπελλα, μετάλλια, δώρα).
Μια ώρα πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων ειδοποιηθήκαμε από το Τμήμα Ασφαλείας ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν λόγω ύπαρξης άδειας λειτουργίας σκοπευτηρίου στο συγκεκριμένο χώρο, χωρίς να σκεφθεί κανείς ότι έτσι ματαιώνουν και καταργούν μια παράδοση και ένα έθιμο που επί 50 χρόνια διεξάγεται συνεχόμενα στον συγκεκριμένο χώρο.
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε, ότι ουδέποτε κατά το παρελθόν συνέβη το παραμικρό πρόβλημα σχετικά με την ασφάλεια της διεξαγωγής των αγώνων και πάντα σημείωναν μεγάλη επιτυχία.
Τελικά όμως οι δύο σύλλογοι ενωμένοι όπως πάντα, έδωσαν λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως με τον Δήμαρχο Τρίπολης, κο Δημοσθένη Σωτηρόπουλο, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, οι αγώνες των κυνηγών και σκοπευτών έγιναν με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης, σε πείσμα αυτών που προσπάθησαν να σταματήσουν την τέλεση του μακρόχρονου αυτού εθίμου.
Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν αυτοί που δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα ότι οι δύο Σύλλογοι θα αντισταθούν σε κάθε είδους κακοήθεις και αναίσχυντες πράξεις που θα έχουν σκοπό να πλήξουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τον κο Πέτρο Ρούνη καθώς και τον κο Παναγιώτη Κατσιαρδή για την ευγενική προσφορά των δώρων των αγώνων και για την αμέριστη βοήθειά τους που την προσφέρουν απλόχερα σε κάθε εκδήλωση των συλλόγων μας.

ΤΑ Δ.Σ. του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης και ΣΚ.Ο.Τ.