ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Δευτέρα 16-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Κυνήγι τέλος για φέτος
Οι κυνηγοί του Κ.Σ. Αμπελοκήπων αφήνουν τα όπλα
και πιάνουν τις τσάπες και τα φτυάρια

Την επιπλέον ημέρα κυνηγιού που «χάρισε» στους κυνηγούς το δίσεκτο 2004, την 29η Φεβρουαρίου, που κατά μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία ήταν και Κυριακή, διάλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων για να δώσει ένα μήνυμα για το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι κυνηγοί προς όφελος του περιβάλλοντος.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αφού αφιέρωσαν το πρωινό τους στο τελευταίο κυνήγι της χρονιάς, αποχαιρετώντας την κυνηγετική περίοδο του 2003-2004, κήρυξαν την έναρξη της …«μη κυνηγετικής περιόδου 2004» με μια συμβολική κίνηση που προμηνύει μια σειρά από δραστηριότητες φιλοπεριβαλλοντικού χαρακτήρα που πρόκειται να ακολουθήσουν την άνοιξη: φύτεψαν δενδρύλλια σε χώρο αναψυχής κοντά στο Φανό Κιλκίς. Τα δενδρύλλια ήταν προσφορά των φυτωρίων του Βασίλη Ατζέμη, μέλους του συλλόγου μας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.
Σύντομα στην περιοχή, που αποτελεί γνωστό κυνηγότοπο και πόλο έλξης για πολλούς Θεσσαλονικείς κυνηγούς, συγκεντρώθηκαν και άλλα μέλη του Συλλόγου που βρέθηκαν στη γύρω περιοχή και που, αφού απόλαυσαν την τελευταία κυνηγετική τους εξόρμηση, έσπευσαν να βοηθήσουν.
Οι δενδροφυτεύσεις που θα ακολουθήσουν βέβαια θα είναι μεγαλύτερης κλίμακας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν με φυτά που θα μας χορηγηθούν από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Θεσσαλονίκης και με καρποφόρα δενδρύλλια που θα αγοραστούν από ιδιωτικά φυτώρια, αλλά και με ευρύτερη συμμετοχή των μελών του συλλόγου, ώστε – ξεπερνώντας το συμβολικό χαρακτήρα που έχουν τέτοιες κινήσεις – να έχουν τη μορφή ουσιαστικής επέμβασης στους βιότοπους που θα επιλεχθούν.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Θωμαή Αμοιρίδου