ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Δευτέρα 16-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Εύρεση κλεμμένου κυνηγετικού σκύλου από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Πελοποννήσου.
Η κλοπή κυνηγετικών σκύλων, δυστυχώς, αποτελεί συχνό φαινόμενο στις μέρες μας πανελλαδικά. Ένα παρα- εμπόριο που όχι μόνο ζημιώνει τον ιδιοκτήτη του οικονομικά αλλά πολύ περισσότερο συναισθηματικά. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, άμεσα συνδεδεμένος με τον κάτοχό του, ο οποίος τον έχει μεγαλώσει, τον έχει εκπαιδεύσει και ζει μαζί του την κάθε κυνηγετική εξόρμηση, στηρίζονται ο ένας στον άλλο, απολαμβάνοντας την μεταξύ τους εμπιστοσύνη σε μία ιδιαίτερη επαφή με την φύση που μόνο αυτή μπορεί να προσφέρει.
Θύμα αυτής της άτιμης ζωοκλοπής ήταν και ο Χρήστος Χρόνης, κάτοικος Λιβαρτζίου Καλαβρύτων, από τον οποίο εκλάπη το λαγόσκυλό του με το όνομα Καίτη μέσα από το σπίτι του πριν τρεις μήνες.
Ευτυχώς όμως κατόπιν πληροφοριών και μετά από την συνδρομή των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων των Κυνηγετικών Συλλόγων Αιγίου Χυτήρη Απόστολου, Ακράτας Θεοδωρόπουλου Λεωνίδα, Καλαβρύτων Κοντογιώργη Σωτήριου, Καμαρών Γεωργίου Μάριου και Κλειτορίας Θεωδορακόπουλου Χρήστο, η “Καίτη” εντοπίστηκε στην περιοχή Καλαμιά να κυνηγά λαγό με νέο ιδιοκτήτη. Ο Ν.Α. υποστήριξε ότι ήταν και εκείνος “θύμα” απάτης και ότι ο κλεμμένος κυνηγετικός σκύλος είχε περιέλθει στα χέρια του από αλλοδαπό ο οποίος και του τον πούλησε.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Κων/νος Μαρκόπουλος, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή θα στέκεται άγρυπνος φρουρός της Ελληνικής υπαίθρου, θα είναι παρόν σε κάθε παράνομη πράξη, αμέριστος συμπαραστάτης των κυνηγών μελών της αλλά και διώκτης όσων δεν σέβονται και δεν τηρούν τους νόμους και τους άγραφους κανόνες που διέπουν το Ελληνικό κυνήγι.
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου συγχαίρει τους ανωτέρω Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες για τον άψογο συντονισμό τους στην καταστολή της παραπάνω παράνομης πράξης που αποτελεί μάστιγα για την Κυνηγετική Οικογένεια. Τέτοιου είδους φαινόμενα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν με το ήθος και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων Κυνηγών θα πρέπει να εκλείψουν, να απομονωθούν και οι παραβάτες τους να τίθενται υπό τον βαρύ πέλεκυ της Ελληνικής δικαιοσύνης.