ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τετάρτη 18-9-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης
Εκτροφή πεδινής πέρδικας από τα κρατικά εκτροφεία”
Μετά την απογοήτευση εμπλουτισμού των περιοχών με πεδινή τσούκαρ λόγω του μεγάλου προβλήματος που δημιουργείται από τον υβριδισμό με την ορεινή πέρδικα, εκτιμούμε ότι τα κρατικά εκτροφεία τουλάχιστον μερικά, θα πρέπει ν’ αλλάξουν προσανατολισμό. Θα πρέπει δηλ. να εκτρέφουν πεδινή πέρδικα που να αναπαράγεται εύκολα και κυρίως δεν διασταυρώνεται με την ορεινή πέρδικα.
Η απελευθέρωση πεδινών περδίκων από τις κυνηγετικές οργανώσεις θα ικανοποιήσει την πιεστική ανάγκη των συναδέλφων για την εκπαίδευση των σκυλιών τους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κυνήγι της απαγορεύεται σε σύντομο διάστημα θα δημιουργηθεί σημαντικός πληθυσμός πεδινής πέρδικας σε πολλές περιοχές της Ελλαδας με προοπτική, όταν κριθεί κατάλληλη η στιγμή, να επιτραπεί το κυνήγι της.
Επίσης στις κρατικές ρεζέρβες θα πρέπει να απελευθερώνονται πεδινές πέρδικες. Όσες δεν θα θηρεύονται, θα ακτινοβολούν στις γύρω περιοχές. Θεωρούμε αδιανόητο στην ΕΚΠ Κόζιακα, στους πρόποδες του Κόζιακα να απελευθερώνονται πέρδικες τσούκαρ και σε πάρα πολύ μικρή απόσταση να υπάρχει πληθυσμός ορεινής πέρδικας. Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι επικίνδυνο για τον πληθυσμό της ορεινής πέρδικας ενώ η υιοθέτηση της πρότασής μας θα προστατεύσει τον πληθυσμό της ορεινής πέρδικας και παράλληλα θα ικανοποιήσει τον κυνόφιλο κυνηγό.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ