ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΚΥΛΩΝ FORUM ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
 
 

Φωτοστιγμές

Προτάσεις

Βιβλία

Δημοψηφίσματα

Σχετικοί κόμβοι

Καιρός

Διαφημίσεις - πελάτες

Συνδρομές

Αναζήτηση

Κυνηγετικοί σύλλογοι

Δασαρχεία

Θηροφύλακες

Επικοινωνία

Α-Ω ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 
Τρίτη 16-7-2019
 
 
Ανάπτυξη πλατφόρμας:
Παντελής Καμπόλης

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ
www.book-euro2004.com
Το βιβλίο με τίτλο «Το θαύμα της Πορτογαλίας» και υπότιτλο "25 ημέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα" με θέμα την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και την κατάκτηση του ευρωπαικού πρωταθλήματος του 2004, βρίσκεται ήδη στην τρίτη του έκδοση. Συγγραφέας του είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Δάρας, ρεπόρτερ της εθνικής ομάδος σε όλη τη εντυπωσιακή της πορεία από την πρόκριση της στα τελικά μέχρι και την κατάκτηση του κυπέλλου.


Το βιβλίο με τίτλο «Το θαύμα της Πορτογαλίας» και υπότιτλο "25 ημέρες που συγκλόνισαν την Ελλάδα" με θέμα την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και την κατάκτηση του ευρωπαικού πρωταθλήματος του 2004, βρίσκεται ήδη στην τρίτη του έκδοση. Συγγραφέας του είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Δάρας, ρεπόρτερ της εθνικής ομάδος σε όλη τη εντυπωσιακή της πορεία από την πρόκριση της στα τελικά μέχρι και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Οι δύο πρώτες εκδόσεις που διακινήθηκαν μέσω βιβλιοπωλείων εξαντλήθηκαν ήδη μέσα σε ένα μήνα, τον Ιανουάριο του 2006. Το βιβλίο αγκάλιασαν αμέσως οι φίλαθλοι που τώρα μπορούν να το προμηθευτούν και από τα περίπτερα και τα σημεία διανομής Τύπου σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Η τιμή πώλησης έχει οριστεί στα 14 ΕΥΡΩ, το προλογίζουν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός και ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης ενώ φιλοξενεί και ιδιόχειρο χαιρετισμό του Οτο Ρεχάγκελ.

Στις 386 έγχρωμες σελίδες του βιβλίου με πλούσιο φωτογραφικό υλικό (περισσότερες από 300 έγχρωμες φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες είναι ανέκδοτες και οι υπόλοιπες από το αρχείο του Θωμά Χρυσοχοίδη, εισιτήρια, διαπιστεύσεις, αυτόγραφα κ.λ.π.), αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της πορείας της εθνικής με περιστατικά, διαλόγους και φωτογραφίες που δεν έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας. Ρεπορτάζ από τα αποδυτήρια, τα ξενοδοχεία και τα ταξίδια της ομάδος από τα τέλη Μαίου που αναχώρησε η εθνική από την Αθήνα μέχρι και την επιστροφή της στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου. Παραλειπόμενα και παρασκήνια που μόνο ο ρεπόρτερ που βρισκόταν συνεχώς μέσα στα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο μπορούσε να γνωρίζει. Μαρτυρίες ξένων δημοσιογράφων, καταθέσεις ψυχής Ελλήνων και ξένων φιλάθλων, δημοσιεύματα, συνθήματα, πανηγυρισμοί. Ένα βιβλίο-ντοκουμέντο αφιερωμένο στην μεγαλύτερη έκπληξη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Γιάννης Δάρας είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαικής Ενωσης Αθλητικών Συντακτών και πρώην Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και έχει σπουδάσει νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δημοσιογραφία στην Ελλάδα και την Ιταλία. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1986 στις πολιτικές εφημερίδες «Βραδυνή» και «Ακρόπολις» και συνέχισε στη «Νίκη», την «Καθημερινή» και τη «Νέα Βραδυνή» ενώ παράλληλα εργαζόταν στις αθλητικές εφημερίδες «ΦΩΣ» και “Sportime”. Έχει εργαστεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ξένιος» και «SPORT FM» και στην τηλεόραση στο αθλητικό τμήμα του MEGA (από τη δημιουργία του το 1989-2003 ως ρεπόρτερ και αρχισυντάκτης) και στην ΕΡΤ (από το 2003- σήμερα ως στέλεχος της ομάδος Τσάμπιονς Λιγκ και υπεύθυνος του ρεπορτάζ της εθνικής ομάδος). Έχει καλύψει τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο την περασμένη εικοσαετία, έχει διετελέσει αρχισυντάκτης σε πολλά αθλητικά περιοδικά, υπεύθυνος Τύπου σε εκθέσεις αθλητικών ειδών και Διευθυντής Υπηρεσιών Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλά δημοσιογραφικά συνέδρια στο εξωτερικό. Τρεις φορές (1999, 2000, 2005)έχει αποσπάσει το δημοσιογραφικό βραβείο «στο ρεπορτάζ τηλεόρασης» στον ετήσιο διαγωνισμό του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών).
Το τελευταίο βραβείο, αφορά το ρεπορταζ, «Ο άγνωστος Ρεχάγκελ» που γυρίστηκε στη Γερμανία, παίχθηκε στη ΝΕΤ τον Μάιο του 2004 και η βράβευση του έγινε στις 8 Νοεμβρίου 2005.